Petzl ASAP LOCK liukutarrain (PEB71ALU)

Putoamisen pysäyttävä liukutarrain, joka on lukittavissa.

Varastossa
SKU
PEB71ALU
230,79 € 186,12 €

 

 

 

 

 

Köydessä liikkuva, putoamisen pysäyttävä köysitarrain lukitustoiminnolla työkäyttöön.

Suunniteltu jatkuvaan putoamissuojaukseen tehostamaan työskentelyä. Liitetään kokovaljaan rinta- tai selkäkiinnityspisteeseen ASAP'Sorber nykäyksenvaimentimella. Suositellaan työtilanteisiin, missä työskennellään kahden köyden kanssa: toinen köysi työköytenä ja toinen köysi turvaköytenä johon ASAP LOCK liitetään.

Lukitustoiminnon ansiosta käyttäjä voi pysäyttää laitteen mahdollisimman ylös turvaköyteen ja vähentää putoamismatkaa. Kovan tuulen aikana lukitustoiminto myös estää köyttä liukumasta ylöspäin tuulen mukana. Toimii myös viettävillä katoilla viistossa köydessä. Asennettavissa köyteen ja poistettavissa missä tahansa kohtaa. Integroidun liitosvarren ansiosta laitteessa ei ole irrotettavaa sulkurengasta, jolloin köydestä irrottaminen ja takaisin littäminen ja väliankkuripisteiden ohittaminen onnistuu nopeasti ilman riskiä laitteen pudottamisesta.

Liikkuu köydessä vapaasti molempiin suuntiin ilman että laitetta tarvitsee ohjata käsin. Putoamisen tapahtuessa tai käyttäjän liukastuessa nykäys lukitsee laitteen pyörivän pyörän automaattisesti ja pysäyttää hallitsemattoman liikkeen. Lukittuu myös, jos laitteeseen tarraudutaan käsillä. 

ASAP LOCKin ja valjaan väliin tulee aina laittaa nykäyksenvaimennin (kts. yhteensopivat mallit alla). Kattotyössä, mastotyössä ja EN353-2 mukaisissa olosuhteissa käytettäessä ASAP LOCK soveltuu käytettäväksi Petzl Axis ja Petzl Parallel köysien kanssa. Köysityöskentelyssä (EN12841 tyyppi A olosuhteissa) ASAP LOCK soveltuu käytettäväksi 10 mm - 12 mm halkaisijaltaan olevien CE EN1891 tyyppi A mukaisten vähäjoustoisten ydinköysien kanssa (Petzl Axis, Petzl Parallel, Beal Antipodes, Beal Intervention, Beal Access jne.). Putoamisen pysäyttävää tuotetta käytettäessä tulee aina huomioida tarvittava turvaetäisyys työskentelijän alapuolella. 

CE EN353-2 ja CE EN12841 tyyppi A.
Paino: 425 g.
Yksittäin testattu. Materiaali- ja valmistusvirhetakuu 3 vuotta.
Max elinikä rajoittamaton.
Valmistusmaa Ranska. 


Käyttäjän maksimipaino normaalikäytössä 100 kg. Pelastustilanteissa max. painoraja 250kg - lue ennen käyttöä käyttöohjeet ja ASAP Product Experience käyttövinkkitiedosto. Yli 100 kg käyttäjien tulee lukea myös <http://www.petzl.com/en/pro/tools/workers-over-100-kg> ja valita työtehtäviin soveltuva kokoonpano.  
 
Lisävarusteet:  
Petzl ASAP’Sorber 20cm nykäyksenvaimennin: L71AA 20 
Petzl ASAP’Sorber 40cm nykäyksenvaimennin: L71AA 40 
Petzl Absorbca nykäyksenvaimennin: L57 
Petzl OK Triact lukkosulkurengas nykäyksenvaimentimen ja valjaan väliin: M33 TL 
Petzl Ring Open P28 (kts. käyttöohjeen kuva 7) 

Yhdessä kuvassa näkyvä ASAP Sorber 20 cm nykäyksenvaimennin L71AA.20 ei sisälly hintaan.